+31 (0)6 5758 6681 danny@senstone.nl

Help! Er zit een scheur in mijn terrazzoblad

Kleine haarscheurtjes, ook wel krimpnaden genoemd, kunnen soms ontstaan bij smalle randen in het terrazzoblad. Vooral bij uitsparingen, zoals bij een spoelbak en een kookplaat. Dit is geen productiefout, maar een eigenschap van terrazzo. Deze haarscheurtjes of krimpnaden zijn niet schadelijk voor de sterkte van het terrazzoblad, omdat de bladen binnenin zijn voorzien van ijzer. Ook bij een haarscheur blijft het blad waterdicht.

Een haarscheur is altijd goed te repareren door het op te vullen met cement van dezelfde kleur als het blad. In de meeste gevallen zie je dan niets meer van zo’n haarscheurtje. Soms komt het voor dat een scheur dwars door steentjes gaat waardoor zo’n lijn niet helemaal uit het zicht te werken is. De scheur is goed gerepareerd, maar het blijft wel enigszins zichtbaar. Ook komt het voor dat het cement in het terrazzoblad zo’n specifieke kleur heeft dat de cementkleur tijdens de reparatie niet helemaal 1-op-1 te matchen is.

Binnen een jaar een haarscheur in je terrazzo-keukenblad? Als service krijg je dan van ons een gratis doe-het-zelf-reparatieset opgestuurd met gemakkelijke handleiding om zo’n scheur zelf te repareren.

Interesse in een nieuwe keukenblad van terrazzo?
Vraag hier in één stap een offerte aan.

Inspiratie nodig voor terrazzo-kleurstellingen?
Download hier de terrazzo-kleurenboek.

Pin It on Pinterest